Edwin Reurings

Edwin Reurings

Ik beschouw mijn leven als een ontdekkingsreis. In 1995 begon ik in deze reis meer consistent een spirituele dimensie te herkennen. Ik beoefende hatha- en kundalini-yoga, kreeg interesse in spiritualiteit en religie, meditatie en (trans)persoonlijke ontwikkeling. Een en ander leidde tot mystieke ervaringen en een totale omkering van wat ik daarvoor zag als de aard van het mens-zijn.

Deze ervaringen kwamen tot een einde. Ik realiseerde me dat ik hulp nodig had om te kunnen duiden wat ik had ervaren. Ik reisde een aantal keren af naar een spiritueel leraar in India in een vergeefse poging terug te vinden wat ik meende te zijn verloren. Daarna kwam Een cursus in wonderen op mijn pad. In dit boek vond ik herkenning van mijn eerdere ervaringen. De Cursus liet mij ook zien waar ik mij nog verder kon openen voor de herkenning van Liefde.  Gedurende 20 jaar heb ik mijn focus op de Cursus afgewisseld met onder meer non-dualiteit, de inspiratie van leraren als Gangaji en Ramana Maharshi, het meditatief Zelfonderzoek en tantra. Tegenwoordig ligt mijn focus op het delen van mijn ervaringen in een universele vorm.

Na een HBO-opleiding informatica en MSc-opleiding kennistechnologie werkte ik tot 2003 o.a. als consultant en docent in het bedrijfsleven en bij de overheid. In 2003 volgde ik een jaaropleiding tot trainer in communicatieve vaardigheden en persoonlijke effectiviteit en startte ik met mijn bedrijf Groeiedag training en coaching. In de jaren daarna gaf ik voornamelijk communicatietraining- en begeleiding aan particulieren en mensen in organisaties. Sinds 2016 heb ik mij vooral gericht op trainingen in groepsfacilitatie, communicatie en zingeving, in opdracht van organisaties binnen de geestelijke gezondheidszorg. Daarnaast gaf ik tantrische massages en sessies meditatief Zelfonderzoek vanuit mijn praktijk Sense of Being. In 2020 was ik medeoprichter van ‘Spiritualiteit in Balans‘, een initiatief om meer aandacht te geven aan de mogelijk verwarrende interpretaties van spirituele en religieuze ervaringen. Sinds 2022 focus ik mij op activiteiten vanuit Herinner Liefde.

Ik volgde de opleidingen Trainen met Hart en Ziel bij Blankenstein & Partners (2004), systemisch werken in de praktijk bij Harrie de Kruijff (2006), embodying & teaching nonviolent communication bij Connecting2Life (2014), non-duale coaching en therapie bij Art of Life (2018), tantramassage bij centrum Helios en de masteropleiding Trainingsacteren bij de Trainingsacteur Academie (2019).

Naast mijn werk als facilitator geniet ik van het beoefenen van improvisatietheater, wandelen, zeilen en alles wat ontstaat vanuit deze visie.
Wil je meer weten over mij en wat ik eventueel voor je zou kunnen betekenen? Je kunt een video op het Youtube-kanaal bekijken, mij volgen via Facebook of contact opnemen.

Van harte welkom!