een cursus in wonderen
vergeven met een cursus in wonderen

Een cursus in wonderen is een boek dat op wonderlijke wijze tot stand is gekomen. In 1965 hoorde Helen Schucman, een Amerikaanse psychologe en universitair hoofddocent, een innerlijke stem die haar verzocht om aantekeningen te maken. De stem kwam in antwoord op haar hartsverlangen naar een uitweg uit een langdurige conflictsituatie op haar werk. Gedurende zeven jaar ontving ze van deze stem de tekst van ‘een cursus in wonderen’.

Deze cursus stelt dat liefde onze ware natuur is en dat we dit altijd kunnen ervaren tenzij we, bewust of onbewust, anders besluiten. We kunnen de hindernissen die we voor de ervaring van liefde plaatsen vinden en op ruimen. Zodoende kunnen we wonderen van liefde ervaren en ontdekken dat we zelf dit wonder zijn.

Een cursus in wonderen herinnert ons op allerlei manieren aan onze fundamentele onschuld. We kunnen oordelen over onszelf en anderen loslaten en vergeven. Daarmee pakken we de oorzaak van het lijden bij de wortel aan, in de eerste plaats in onszelf.

Naast een theoretisch tekstboek bevat de cursus een werkboek met 365 lessen, één voor elke dag van het jaar. Ook bevat de cursus een handboek voor mensen die hem willen onderwijzen, in de eerste plaats door het gedachtengoed zelf in de praktijk te brengen.

Als geïnteresseerde of ervaren cursist kun je vragen hebben over de cursus. Je vraagt je bijvoorbeeld af hoe je principes van de cursus in een bepaalde situatie in je leven kunt toepassen. Of hoe je een bepaalde passage uit de cursus kunt verstaan. Je bent van harte welkom om tijdens een van de onderstaande ontmoetingen je vraag of situatie in te brengen. Ik wil je helpen om jouw antwoord te vinden. Je kunt ook gewoon lekker achteroverleunen en toeschouwer zijn. Of wil je liever samen afspreken, in jouw groep of de cursus hier beter leren kennen?

het is onmogelijk niet te geloven wat je ziet, maar het is even onmogelijk te zien wat je niet gelooft.

-een cursus in wonderen (t11.vi.1:1)

nl_NL