Edwin Reurings

Edwin Reurings (1971)

Ik was begin twintig toen ik voor het eerst interesse kreeg in spiritualiteit in de vorm van spirituele boeken, yoga en meditatie. Daarmee opende zich een compleet nieuwe wereld voor mij. Als student informatica en kennistechnologie had ik vooral aan de ontwikkeling van mijn rationele kant gewerkt. Nu kwam ik meer in contact met mijn diepere gevoelens en intuïtie. Ik kreeg de behoefte om mijn christelijke wortels te bestuderen in boeken en kerken en beoefende daarnaast hatha yoga, kundalini yoga en diverse vormen van meditatie.

De spirituele activiteiten leidden tot een periode van veelvuldige synchroniciteit en kundalini-ervaringen waarbij ik me een paar maanden intens verbonden voelde met mijn hart, Jezus en met andere mensen. Ik verlangde er sterk naar om mijzelf over te geven aan Goddelijke leiding en het wereldse te verzaken. Daarnaast was ik het einde van een liefdesrelatie aan het verwerken. Ik sliep langere periode beperkt, verloor de balans met mijn aardse zelf en dit alles leidde tot verwarrende ervaringen.

Een zeer donkere periode volgde. Ik raakte mijn baan kwijt, was spiritueel de weg kwijt, voelde me alleen en door God verlaten. Via een yogacontact hoorde ik over een man in India die zei dat hij één was met het Goddelijke. Ik las vele wonderlijke verhalen over hem en ik kreeg hoop dat hij me spiritueel weer op de juiste weg zou kunnen helpen. Ik bezocht hem verschillende keren in India, maar voelde mij nog steeds in verwarring over mijn ervaringen. Deze tijd leerde me wel hoe belangrijk gelijkwaardigheid voor mij is in de omgang met een spiritueel leraar.

Ik kon mijn eerdere ervaringen van Liefde niet vergeten. Ik wíst dat er een Bron van liefde bestond die onvoorwaardelijk is en die in mij en door mij heen kon werken. Ik wist ook dat de potentie van de mens zoveel groter is dan wat ik ooit dacht en dat mijn identiteit niet beperkt is tot mijn lichaam. Ik kon dit alles echter lange tijd niet meer ervaren en dat frustreerde me zeer. Ik bleef zoeken naar wegen om mijzelf weer te openen voor Liefde.

In 1998 vond ik Een Cursus in Wonderen en maakte later rondom dit boek verbinding met andere studenten. Het boek landde steeds dieper in mijn hart en er ontstond een groot verlangen om ooit over de Cursus te delen met anderen. Tot 2003 werkte ik in diverse rollen binnen het ICT-werkveld, waaronder die van docent. Mijn ervaringen met de Cursus, mijn verlangen om deze te delen en de energie die ik kreeg van het werken met groepen leidden tot een beslissing om het roer om te gooien in mijn werk. Ik volgde de jaaropleiding tot trainer en coach bij Blankestijn & Partners.

Ik startte Groeiedag training & coaching en gaf een aantal jaar workshops en trainingen rondom het thema ‘spreken voor groepen’ en later ook ‘geweldloze communicatie’. Een Cursus in Wonderen was tot dan toe nog steeds mijn voornaamste inspiratiebron. Ik raakte echter ook geïnteresseerd in leraren op het gebied van non-dualiteit waaronder Gangaji en beoefende meditatief Zelfonderzoek, een meditatievorm zoals door o.a. Ramana Maharshi werd onderwezen. In de jaren daarna wisselde ik het bestuderen van de Cursus af met het meditatief Zelfonderzoek en boeken en leraren op het vlak van non-dualiteit.

In 2020 nam ik mede initiatief tot het project Spiritualiteit in Balans. Dit project wil mensen meer inzicht laten vinden rondom de verwarring die op kan treden rondom spiritualiteit en spirituele ervaringen, waarbij ik gebruik maak van mijn eigen ervaring.

Vanuit Groeiedag werkte ik de afgelopen jaren in opdracht van GGZ-instellingen en herstelgerichte organisaties. Ik begeleidde als trainer en trainingsacteur groepen rondom de thema’s ‘begeleiden van groepen’ en ’tevredenheid in het dagelijks leven’. Ik volgde een masteropleiding trainingsacteren en de opleiding non-duale coaching en therapie.

In 2021 startte ik met ‘Herinner liefde’. Aanvankelijk deelde ik daarin mijn passie voor het meditatief zelfonderzoek en Een cursus in wonderen. Een jaar later werd het mij duidelijk dat ik mij verder wil focussen op het delen over de Cursus. Naast mijn werk geniet ik van het beoefenen van improvisatietheater, zingen, gitaar spelen en zeilen.

Wil je meer weten over mij en wat ik voor je zou kunnen betekenen? Neem gerust contact op.

De volgende Cursus-tekst is daarbij mijn inspiratie:

Ik ben hier alleen om werkelijk behulpzaam te zijn.

Ik ben hier om Hem te vertegenwoordigen die mij gezonden heeft.

Ik hoef me geen zorgen te maken om wat ik zal zeggen of wat ik moet doen, want Hij die mij gezonden heeft zal mij leiden.

Ik ben tevreden daar te zijn waar Hij me wenst, wetend dat Hij me vergezelt.

Ik zal genezen zijn, wanneer ik toelaat dat Hij mij genezen leert.

(T2.V.A.18:2-6)